Asbestikartoitus sekä asbestipurku turvallisesti Heinolassa

Teemme asbestityöt Heinolan ohella myös Lahden Uudenmaan, Kouvolan ja Mikkelin alueilla.

UP Urakointi Oy on asbestitöiden valtuutettu ammattilainen Heinolassa. Vaikka asbestin käyttö eristeenä kiellettiin Suomessa jo vuonna 1994, on rakennuskannassamme vielä runsaasti asbestilla eristettyjä kiinteistöjä, joiden remontointi alkaa olla ajankohtaista. Jotta asbestityöt saadaan tehtyä turvallisesti ja perusteellisesti, on paikalle aina kutsuttava pätevä ammattilainen tekemään ensin asbestikartoitus ja sen jälkeen asbestipurku. Ota yhteyttä − teemme asbestityöt luotettavasti alusta loppuun.

Asbestikartoitus ja haitta-ainekartoitus AHA-asiantuntijan varmuudella

Vuonna 2016 voimaantulleen lain mukaan asbestikartoitus on pakollista tehdä kaikissa remonttihankkeissa, jotka koskevat ennen vuotta 1994 rakennettuja kiinteistöjä. UP-Urakointi Oy suorittaa asbestikartoitus- ja haitta-ainekartoitustyöt osaavasti ja ammattitaidolla pien- ja rivitalokohteissa sekä yksittäisissä huoneistoissa. Yhteistyölaboratoriomme on yksi alan kärkinimistä, ja vastaukset tutkimuksista saadaan nopeasti; näin itse hankkeen aikataulut eivät veny ja työt päästään aloittamaan mahdollisimman nopeasti. Tilaa asbestikartoitus meiltä − saat kattavan ja luotettavan raportin AHA-asiantuntijan laatimana.

Katso video kartoitustyöstä

Valtuutettua asbestipurkua

Asbestipurku on luvanvaraista työtä, ja sen toteuttaminen on sallittu vain luvan saaneille alan ammattilaisille. Meillä on Aluehallintoviraston myöntämä asbestipurkulupa, joka tarkoittaa sitä, että toteutamme asbestipurku-urakat turvallisesti ja vastuullisesti. Asbestipurussa on tärkeää huomioida sekä purkajien että loppukäyttäjien hyvinvointi; noudatammekin tiukasti kaikkia säädöksiä sekä varotoimenpiteitä poistaen asbestin rakenteista huolellisesti.

Mitä asbesti on ja miksi poistamiseen tarvitaan ammattilainen?

Asbesti on terveydelle erittäin haitalliseksi luokiteltu eriste, jota on käytetty ennen vuotta 1994 rakennetuissa taloissa. Vuonna 1994 voimaantullut laki kielsi asbestin käytön. Kun vanhaa asbestilla eristettyä taloa tai huoneistoa remontoidaan, eivät tavalliset suojaukset hengitysteille riitä; hienojakoinen asbestipöly kulkeutuu tavallisten hengityssuojainten läpi eikä poistu elimistöstä. Asbestipölyä voi myös jäädä ilmaan tai rakenteisiin remontin jälkeen, jos sitä ei poisteta huolellisesti. Kotikonstein on mahdotonta täysin suojautua vaaralliselta asbestipölyltä, joten paikalle on aina kutsuttava asbestitöiden ammattilainen.